Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 "استفان دوجاریک" سخنگوی سازمان ملل متحد: سیلاب های اخیر در افغانستان بیش از ۸۰ هزار انسان را تحت تاثیر قرار داده است و احتمالا در ماه های آینده تشدید خواهد شد و تاثیر قابل توجهی بر امنیت غذایی در این کشور خواهد داشت.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 افزایش فوتی ها در خاورمیانه به دلیل آلودگی آب و هوا

⬅️بر اساس یک گزارش جدید، کشورهای خاورمیانه دارای بالاترین میزان ذرات خطرناک آلودگی هوا در جهان هستند که هر ساله باعث مرگ میلیون‌ها بیماری قلبی در سراسر جهان می‌شوند.

فدراسیون جهانی قلب (WHF) براساس اطلاعاتی که بدست آورده است، عنوان می کند که کشورهای کویت، مصر و افغانستان بدترین غلظت ذرات با قطر کمتر از 2.5 میکرومتر (PM2.5) را دارند که از منابعی شامل دود وسایط نقلیه، دود کارخانه ها و سوزاندن چوب و سایر موادهای سمی ناشی می شود.

⬅️با این حال، در هر یک از این سه کشور، سطوح بیش از 12 برابر بیشتر از حداکثر می باشد که در کویت 64.1 میکروگرم در متر مکعب، در مصر 63.2 میکروگرم در متر مکعب و در افغانستان 62.5 میکروگرم در متر مکعب است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 رییس کمیته امنیت ملی قرغیزستان: تروریست‌ها در ولایات شمالی افغانستان در حال رشدند

⬅️کامچی‌بیک تاشی‌یف، رییس امنیت قرغیزستان بار دیگر نسبت به افزایش تهدید تروریسم از خاک افغانستان ابراز نگرانی کرد.

⬅️به گزارش تاس، تاشی‌یف روز جمعه، ۴ جوزا، در یک نشست امنیتی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در بیشکک قرغیزستان گفته است که سازمان‌های تروریستی و حامیان مالی‌ آنها به دنبال استفاده از تنش‌های اجتماعی و سیاسی در سراسر جهان هستند‌.

⬅️این مقام قرغیز گفته است: «شمار تروریست‌ها در ولایات شمالی افغانستان در حال رشد است تا تهدیدی برای یک‌پارچه‌گی مرزهای جنوبی کشورهای مشترک‌المنافع CIS ایجاد کند.»

⬅️با این حال، او جزییات بیش‌تر در مورد این‌که کدام‌ گروه‌های تروریستی در ولایات شمالی افغانستان رو ‌به رشد قرار دارند، چیزی نگفته است.

⬅️کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بارها نسبت به افزایش تهدید تروریسم از خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نگاهی بی اندازیم به جنجال حامد کرزی و صبغت الله مجددی برای پذیرفتن قراداد امنیتی با امریکا

⬅️قراردادی که هیچ نفعی برای مردم افغانستان نداشت.

⬅️حامدکرزی پس از شنیدن قطعنامه لویه‌جرگه گفت که برای مطمین شدن از اینکه توافقنامه امنیتی موجب تامین صلح و امنیت در افغانستان شود، 'مرحله تطبیق' برای این توافقنامه باید در نظر گرفته شود.

⬅️آقای کرزی گفت باید این توافقنامه بلافاصله موجب تامین صلح و امنیت در افغانستان شود، در غیر آن این توافقنامه را قبول ندارد.

⬅️آقای کرزی گفت: "اگر یکبار دیگر آمریکا به خانه‌های افغانها برود و حمله کند، قرارداد نیست (تمام است). اینها (آمریکایی‌ها) باید در پایگاه‌های خود بنشینند. از امروز بازرسی خانه‌ها، تلاشی خانه ها و راه گیری از سوی آمریکا متوقف است و مردم افغانستان آزاد هستند."

⬅️او خطاب به اعضای لویه‌جرگه گفت: "شما از من خواستید که تا یک ماه دیگر این موافقتنامه را امضا کنم. آیا تا یک ماه دیگر صلح و امنیت در افغانستان تامین خواهد شد؟ اگر نشد مسئول کیست؟ طبعا مسئول من هستم."

⬅️صبغت‌الله مجددی، رئیس لویه‌جرگه مشورتی در پاسخ به سخنان حامدکرزی، گفت که فیصله لویه‌جرگه این است که رئیس جمهوری این توافق‌نامه را هرچه سریعتر امضا کند.

⬅️او گفت: "رئیس صاحب جمهور به ما وعده بدهد که این قرارداد را به زودی امضا می‌کند. اگر رئیس جمهوری امضا نکند، من از افغانستان هجرت خواهم کرد. من مجبور خواهم شد در این ریش سفیدی کشور را ترک کنم. چون کسی به حرف ما گوش نمی‌کند."

⬅️آقای مجددی در واکنش به این سخنان حامدکرزی که آمریکایی‌ها از تعهدات خود سرباز خواهند زد گفت: "اگر آمریکایی‌ها از تعهدات خود سرباز زدند با اراده مردم افغانستان مواجه خواهند بود."

⬅️در جریان صحبت‌های آقای مجددی، رئیس جمهور کرزی یکبار دیگر گفت "آمریکا اجازه ندارد به خانه‌های‌ما برود. نمی پذیریم!"

⬅️آقای مجددی دوباره گفت اگر آمریکایی‌ها تخلف کردند با تظاهرات مردم افغانستان روبرو خواهند شد اما آقای کرزی بازهم دخالت کرد و گفت: تظاهرات نه، اگر به خانه‌های مردم حمله شود، قرارداد لغو خواهد شد."

⬅️آقای مجددی دوباره پاسخ می‌دهد: "تو امضا کن، بعدا ما همرایشان (آمریکا) می‌فهمیم."
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 مقاومت در حال افزایش است اما تهدیدی برای حکومت طالبان نیست

منبع: لانگ وار ژورنال

⬅️طالبان برای سرکوب یک مقاومت چند جانبه که در حال افزایش است می جنگد، اما گروهی که توسط جبهه مقاومت ملی رهبری می‌شود هنوز آنقدر نوپا است که نمی‌تواند تهدیدی برای حکومت طالبان باشد این درحالیست که طالبان با شکاف‌های داخلی و حملات سایر گروه‌های تروریستی مانند داعش مواجه است.

⬅️نویسنده این نوشته بر این عقیده است که گروه های متعدد مخالف طالبان دارای عقاید گوناگون نسبت به را ه و روش همدیگر هستند. وی در این نوشته عنوان کرده که این اختلاف عقاید باعث خواهد شد تا بسیاری از آنها جدی گرفته نشوند.

⬅️این در حالیست که اخیرا آقای صبغت الله مجددی از «جبهه مقاومت ملی افغانستان»، پرده از ناگفته‌هایی درباره عملکرد رهبری این جبهه ضد طالبان برداشته است. به گفته وی، «انحصار قدرت توسط خانواده احمد مسعود» از یک طرف و «فساد» از طرف دیگر مدت‌هاست که جبهه مقاومت را با «خطر فروپاشی» روبرو کرده است.

⬅️صبغت‌الله احمدی، سخنگوی این جبهه، در اعتراض به آنچه «انحصارگرایی» در آن می‌خواند، از سمتش کناره‌گیری کرد.
🔜@tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 حمایت طالبان از بندر چابهار

منبع: اطلس نیوز
24 / می / 2024

⬅️دوشنبه گذشته، سخنگوی حکومت طالبان بندر چابهار واقع در جنوب شرقی ایران را "فرصتی تحول آفرین" برای افغانستان توصیف کرد. او بر ارزش بالقوه آن در بهبود تجارت افغانستان، استقلال و تنوع اقتصادی و ادغام با سایر کشورهای آسیای مرکزی تاکید نمود.

⬅️این بیانیه پس از امضای توافقنامه ای توسط ایران و هند در 13 می انجام شد. سازمان بنادر و دریانوردی ایران و هند قراردادی بلندمدت را امضا کرده‌اند که به دهلی نو اجازه می‌دهد در مدت 10 سال یک ترمینال کانتینری و کالاهای عمومی را در بندر چابهار ارتقا داده و به بهره‌برداری برساند. از آنجایی که هند کنترل بندر را در دست و طالبان برای همکاری ها جاه‌طلبی دارند، افغانستان می‌تواند کمک‌ها و تدارکات بیشتری را نسبت به سالهای گذشته، دریافت کند.

⬅️ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت، در مقاله ای که در وب سایت رسمی امارات اسلامی افغانستان منتشر شد، بر هدف تبدیل افغانستان به یک بازیگر رقابتی در صادرات و تجارت تاکید می کند.  به گفته مجاهد و بنا به گفته سازمان ملل، این بندر با تجارت با آسیای مرکزی، نه تنها باعث رشد می شود، بلکه ثبات اقتصادی را برای کشوری که اقتصاد آن در حال فروپاشی است، افزایش می دهد.

⬅️این در حالیست که افغانستان با یکی از بدترین بحران های بشردوستانه در جهان مواجه است. استفاده از این بندر و توسعه راه‌های تجاری و زیرساخت‌های اطراف آن، حداقل می‌تواند امکان دسترسی افغانستان به کمک‌های بیشتر را فراهم کند. همچنین می تواند فرصتی برای طالبان خواهد بود تا مهارت های دیپلماتیک خود را به دیگران نشان دهد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢شایسته است که با تحریم کالاهای اسرائیلی که متضمن حقوق مادی و معنوی صهیونیست های جنایتکار است، گامی کوچک در حمایت از فلسطینیان مظلوم برداریم.

🔸تصویر، شامل برندی است که یا تماماً در تملک اسرائیل است؛ یا بخشی از سهام آنها متعلق به صهیونیست هاست.
🔜 @tarjomanaf
🔴 در یک سال دستکم ۷۵۰ کودک افغان با عبور از کانال مانش وارد بریتانیا شده‌اند

⬅️براساس آمار ارائه شده از سوی نهادهای بریتانیایی فعال در حوزه مهاجرت در یک سال ۷۵۸ کودک افغان با عبور از کانال مانش وارد بریتانیا شده‌اند. این سازمان‌ها می‌گویند مجموعا ۵ هزار و ۶۶۲ افغان از مسیر کانال مانش در یک دوره یکساله وارد بریتانیا شده‌اند.

⬅️وزارت داخله بریتانیا می‌گوید ۳۵۰ افغان هم در همین دوره از طریق پرواز بدون داشتن اسناد معتبر مهاجرت به بریتانیا رسیده‌اند.

⬅️از این میان تاکنون هزار و ۸۵۴ نفر تحت حمایت طرح ویژه اسکان مجدد افغان‌ها قرار گرفته‌اند.

⬅️از سویی هم در همین دوره یک ساله، شش‌ هزار و ۴۲ افغان از طریق برنامه‌های اسکان مجدد این کشور به بریتانیا منتقل شدند.

⬅️سازمان‌های فعال در حوزه مهاجرت در بریتانیا می‌گویند بیشتر کودکانی که از مسیر پرخطر مانش وارد بریتانیا شده‌اند، کسانی هستند که خانواده‌های‌شان در روند تخلیه به بریتانیا منتقل شدند.

⬅️این کودکان به دلیل قوانین سخت‌گیرانه الحاق خانواده در بریتانیا، مجبور به پذیرفتن مهاجرت از مسیرهای پرخطر شده‌اند.

⬅️دولت بریتانیا قبلا متعهد شده بود برای خانواده‌های که کودکان ‌شان را در روزهای نخست پروسه تخلیه جا گذاشته‌اند، راه‌های قانونی فراهم کند تا با هم الحاق شوند.

⬅️اما سازمان‌های مدافع حقوق پناهندگان می‌گویند دولت بریتانیا تاکنون پیشنهاد مشخصی برای الحاق کودکان افغان نداده است.

⬅️واندا وایچورسکا، مدیر اجرایی نهادی موسوم به «دهلیز بین‌المللی مصئون» گفت زندگی کودکان افغان جدا افتاده از خانواده به مسیرهایی بستگی دارد که آن‌ها را به خانواده‌های‌شان وصل می‌کند.

⬅️او همچنان گفت: «متاسفانه تعجب‌آور نیست که این همه کودک افغان مجبورند سفر خطرناکی را به تنهایی بگذرانند». به گفته این مسئول، والدین افغان «به طرز وحشتناکی» از الحاق قانونی فرزندان‌شان محروم اند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 داعش برای نشر شایعات ازهوش مصنوعی استفاده می‌کند

⬅️کارشناسان می‌گویند که حامیان گروه دولت اسلامی (داعش) در پی شکست‌های نظامی در سال‌های اخیر، برای نشر شایعات شان به هوش مصنوعی متکی شده اند.

⬅️حامیان این گروه تروریستی با استفاده از گویندگان هوش مصنوعی به زبان های مختلف گزارش‌های خبری نشر می‌کنند.

⬅️شاخهٔ خراسان گروه داعش که در افغانستان و پاکستان فعالیت دارد، ویدیویی را با استفاده از هوش مصنوعی تولید کرده است که در آن یک گوینده خبری را در مورد حملهٔ ۱۷ می در ولایت بامیان افغانستان می‌خواند، حملهٔ که در آن چهار نفر، به شمول سه سیاح اسپانیایی کشته شدند و مسوولیت آنرا گروه داعش بر عهده گرفت.

⬅️بر اساس معلومات وبسایت خراسان دایری که اخبار و تحلیل‌های منطقه‌ای را نشر می‌کند، گویندهٔ این خبر که توسط هوش مصنوعی ایجاد شده بود، به زبان پشتو خبر می‌خواند و چهره‌اش شبیه باشندگان محلی بامیان بود.

⬅️یک ویدیوی دیگر تبلیغاتی داعش که توسط هوش مصنوعی تولید شده بود، به روز سه شنبه به گونهٔ آنلاین نشر شد. در آن ویدیو یک گوینده اعلام کرد که مسوولیت انفجار یک موتر مملو از مواد انفجاری در ولایت قندهار را داعش برعهده گرفت.

⬅️رونالد ابی نجیم، کارشناس امنیت سایبری مستقر در کویت گفت که این افراطگرایان در پخش شایعات جعلی به گونهٔ موثر عمل می‌کنند.

⬅️کارشناسان می‌گویند که گروه داعش که در سال‌های اخیر در عراق و سوریه شکست را تجربه کرده است با استفاده از هوش مصنوعی محتویاتی قابل باور را تولید می‌کند تا مردم را فریب داده و جلب و جذب کند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 سرمایه گذاری می خواهید؟ از حملات در پاکستان جلوگیری کنید!

منبع: تایمز آو ایندیا
۲۴ / می / ۲۰۲۴

⬅️پکن بر حکومت طالبان در افغانستان فشار می آورد تا حملات علیه منافع چین در پاکستان را مهار کند تا از سرمایه گذاری های اقتصادی بالقوه استفاده نمایند. این موضوع از آنجا نشات میگیرد که گروه تحریک طالبان پاکستانی چندین حمله بالای پروژه ها و کارکنان چینی جملاتی داشته اند.

⬅️در ماه فبروری، چین با پذیرش اعتبارنامه فرستاده طالبان، آنها را به رسمیت شناخت. به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، دیپلمات‌های چینی علاقه خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های معدنی و برق افغانستان ابراز کرده‌اند، اما درباره حضور شورشیان پاکستانی و رقیب اصلی طالبان، داعش شاخه خراسان ابراز نگرانی دارند.

⬅️نصرت جاوید، روزنامه‌نگار پاکستانی ماه گذشته گزارش داد که پکن از طالبان افغانستان خواسته است که به عنوان پیش‌شرطی برای سرمایه‌گذاری چین در افغانستان، این نگرانی ها را برطرف بسازند.

⬅️گفتگوهای اخیر میان وانگ یی، وزیر خارجه چین و اسحاق دار، همتای پاکستانی وی، این نگرانی های امنیتی را برجسته کرد. پاکستان متعهد شد برای تضمین امنیت پرسنل و پروژه های چینی در پاکستان "اقدامات امنیتی موثرتری" اتخاذ کند.  در بیانیه مشترک آمده است: «پاکستان، در راستای دوستی دیرینه خود با چین، عاملان حمله تروریستی ماه مارچ را تعقیب و آنها را به دست عدالت بسپارد.»

⬅️مایکل کوگلمن، تحلیلگر امریکایی در موسسه ویلسون، بر خطرات اسلام آباد تأکید کرد و خاطرنشان کرد که چین "یکی از بزرگترین اهداف خارجی تروریسم" در پاکستان و همچنین "شریک اصلی و منبع کمکی این کشور" است. کوگلمن هشدار داد که ادامه حملات می‌تواند منجر به استقرار نیروهای امنیتی پکن در پاکستان شود که برای نیروهای امنیتی پاکستان مایه شرمساری است.

⬅️ملیحه لودی سفیر پیشین پاکستان اظهار داشت که سفر دار به چین از تعهد اسلام آباد برای رسیدگی به این مسائل امنیتی اطمینان داده است. وی تاکید کرد که بدتر شدن روابط پاکستان با کابل بر روابط استراتژیک این کشور با چین تاثیری نخواهد داشت.

⬅️کوگلمن بر این عقیده است که افغانستان می تواند روابط چین و پاکستان را تقویت سازد، زیرا هر دو کشور از کاهش تهدیدات تروریسم مبتنی بر افغانستان سود می برند. وی خاطرنشان کرد که روابط نرم‌ چین با طالبان که با سرمایه‌گذاری‌های بالقوه آن تقویت می‌شود، می‌تواند طالبان را متقاعد کند تا با مشکلی به نام تی تی پی مقابله کنند تا همکاری مابین چین و پاکستان تقویت گردد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه: از طالبان بابت تامین امنیت در افغانستان قدردان هستیم.

منبع: مسکو تایمز
۲۵ / می / ۲۰۲۵

⬅️الکساندر بورتنیکوف رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه اظهار داشت که طالبان در حال بهبود وضعیت امنیتی در افغانستان هستند، اما ممکن است توسط نیروهای خارجی مخصوصا غربی ها، مانع شوند.

⬅️بورتنیکوف در نشست شورای رؤسای نهادهای امنیتی کشورهای مستقل مشترک المنافع گفت: «مقامات افغانستان فعالانه برای عادی سازی اوضاع تلاش می کنند، با گروه های تروریستی در مبارزه و در تلاش برای تقویت مرزهای خارجی هستند تا از نفوذ شبه نظامیان سازمان های تروریستی بین المللی به منطقه جلوگیری کنند».

⬅️با این حال، به گفته وی، "تلاش های مداوم و پی هم غربی ها برای تأثیرگذاری بر اوضاع افغانستان" قابل توجه است.  بورتنیکوف افزود: "این موضوع نشان دهنده اهداف آنها برای به دست آوردن جای پایی در آسیای مرکزی به هر قیمتی و استفاده از این پلت فرم برای نفوذ در کل منطقه است."

⬅️وی در عین حال آغاز همکاری سرویس‌های ویژه روسیه و طالبان را از جمله در موضوع مقابله با تروریسم بین‌المللی را "روند مثبت" خواند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢آگاهان: عمل‌کرد اسرائیل در غزه سبب به‌رسمیت‌شناسی کشور مستقل فلسطین از سوی کشورها می‌شود

منبع: سلام وطندار
۲۴ / می / ۲۰۲۴)

🔸در میانه‌ی جنگ خونین اسرائیل و حماس در غزه، سه کشور اروپایی برای به‌رسمیت‌شناسی فلسطین به عنوان کشوری مستقل اعلام آمادگی کرده ‌اند.

🔸ناروی، ایرلند و اسپانیا، اعلام کرده‌ اند که این سه کشور به گونه‎ی مشترک تصمیم گرفتند تا فلسطین را به ‌رسمیت بشناسند؛ اقدامی که با استقبال برخی کشورها از جمله ترکیه و قطر روبه‌رو شده‌ است.

🔸اسرائیل اما از اقدام این سه کشور اروپایی انتقاد کرده‌ است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در واکنش به این اقدام اعلام کرده‌ است که این تصمیم کمکی به پایان جنگ غزه نمی‌کند.

🔸با این همه، آگاهان باور دارند که عمل‌کرد اسرائیل در غزه و فشار افکار عامه در کشورهای غربی ناشی از این عمل‌کرد اسرائیل، کشورهای غربی را وادار به زیرفشارقراردادن اسرائیل برای به‌رسمیت‌شناسی فلسطین کرده ‌است.

🔸اجمل زرمتی، آگاه روابط بین‌الملل، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید:

🔸«این‌ها به طور دسته‌جمعی خواستند فلسطین را به رسمیت بشناسند. هنوز ۱۴۳ کشور فلسطین را به رسمیت شناخته اند؛ امیدوارم این دوام پیدا بکند تا فشارهای دیپلماتیک برای پایان جنگ بالای اسرائیل افزایش پیدا کند.»

🔸ناروی، ایرلند و اسپانیا، تأکید کرده‌ اند که وجود دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین تنها راه حل پایان تنش‌ها در غزه و کرانه‌ی باختری است.

🔸با این وجود، برخی از آگاهان هرچند وجود کشور مستقل فلسطین را برای جلوگیری از هجوم نظامی یک نیاز می‌دانند؛ اما راه ‌حل بنیادی در این منطقه را ایجاد کشور مستقل و برقرار حاکمیتی برخاسته از اراده‌ی ساکنان همین منطقه بیان می‌کنند.

🔸ولی فروزان، دیگر آگاه روابط بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «طبیعی است که فشار زیاد بالای اسرائیل می‎آید. اگر غزه و کرانه‌ی باختری به رسمیت شناخته شود، در آن جا اسرائیل نمی‌تواند برود بالای کشور مستقل خواسته‌های خود را عملی بسازد و تعزیرات وضع بکند و از مردم حق رأی را بگیرد.»

🔸گفتنی است که پیش از این مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز پس از چند بار رأی‌گذاری، با اکثریت آرا فلسطین را به عنوان عضو کامل این سازمان پذیرفته بود.

🔜 @tarjomanaf
💢به امنیت گردشگران توجه جدی شود!

منبع: هیواد
۲۴ / می / ۲۰۲۴

🔸همانطور که می دانید، شامگاه جمعه گذشته در یک حمله سرقتی در مرکز بامیان، سه توریست اسپانیایی کشته شدند. این حادثه ننگین در زمانی رخ داد که ما و بیشتر کشورهای جهان امنیت کامل را در افغانستان تضمین می کنیم.

🔸البته این موضوع تا جای زیادی درست است زیرا در مقایسه با گذشته، الان امنیت کامل وجود دارد و در واقع امنیت زمان های گذشته در مقایسه با وضعیت فعلی امنیت هیچ است. به همین دلیل است که در چند وقت اخیر تعداد گردشگران و توریست‌ها به کشور افزایش یافته است.

🔸اگرچه برخی خطرات استخباراتی را در ورود اتباع خارجی تخمین می زنند، اما فواید زیادی نیز برای کشور دارد، مانند منافع اقتصادی و ورود اسعار خارجی به کشور، اما در حال حاضر مهمترین منفعت برای ما این است که با کمک این توریست‌ها، بهترین تصویر مطلق از حسن شهرت ما به جهان ارائه می‌شود.

🔸این در حالی است که اکثر بزرگان، اشرار و همسایگان کینه توز دنیا سعی در انزوا و طرد ما دارند. شاید دشمنان وضعیت جاری ما را عمیقاً درک کرده اند و نقشه ای برای نابودی ما به هر قیمتی دارند.

🔸اکنون که این حادثه متأسفانه رخ داده و خارجی ها را درباره کشور ما نگران کرده است، لازم است که امنیت را در کل کشور تقویت کنیم و به ویژه برای امنیت کامل اتباع خارجی، راه های مهم را در نظر بگیریم و بازگشت و سفر بیگانگان را نیز بهتر سازماندهی کنیم و در نتیجه خنثی کردن کوشش دشمن، به وضوح به جهانیان نشان دهیم که این نیز یک حادثه محدود مانند حوادثی است که در روسیه، آلمان، فرانسه و برخی دیگر از کشورهای توسعه یافته صورت میگیرد.

🔸این بدان معناست تا دوباره به همه این اطمینان را بدهیم که هیچ کس نمی تواند تهدید جدی در اینجا ایجاد کند، تهدیدی که اداره دولتی در کنترول آن کاملا ناکام باشد، و اگر کدام حمله نصفه و نیمه صورت بگیرد، مجرمان سریع دستگیر می شوند و قطعا مجازات سخت خود را خواهند گرفت.

🔸به طور خلاصه، این احتمالاً اولویت افراد مغرض و خودخواه است که خارجی ها را مورد هدف قرار دهند و ممکن است آن را به عنوان یک اقدام مشروع و پسندیده از نظر دینی معرفی کنند، در حالی که گردشگران خارجی توسط امارت اسلامی حمایت می‌شوند و آسیب رساندن به این افراد مطلقا حرام خوانده می‌شود.

🔜 @tarjomanaf
💢مسئولیت ها و وظایف با زمان و شرایط تغییر می کنند

منبع: نن تکی آسیا
۲۴/ می / ۲۰۲۴

🔸وضعیت، مبارزات و وظایف در زمان اشغال مستقیم و وضعیت و مسئولیت های پس از پایان اشغال با یکدیگر بسیار متفاوت است.

🔸در آن زمان دشمن شناخته شده بود (اشغالگران و عوامل آنها)، آدرس مشخص بود (پادگان ها، پایگاه ها و مراکز نظامی)، هدف مشخص بود (پایان دادن به اشغال، استقلال کشور، رفع شر و فساد و زندگی مبتنی بر عدالت اجتماعی برای استقرار نظام دینی - ملی) و درجه و معیار امتیاز، ارزش، شرف و شهرت (با صداقت در مبارزه و آمادگی برای فداکاری) تعیین میشد.

🔸اما امروزه مسئولیت ها و وظایف متفاوت است. تشخیص دشمن دشوار شده است، نامرئی است. وجود فیزیکی و آدرسی وجود ندارد و شناسایی آن نیازمند هوش، آگاهی، اطلاعات و بصیرت است.

🔸استقلال سیاسی حاصل شده است، اما رسیدن به استقلال اقتصادی، فنی، فناوری و فرهنگی که از استقلال سیاسی دشوارتر است و نیازمند کار، انگیزه، ظرفیت و فعالیت فراوان است، نیامده است.

🔸همچنین ساختارهای سازمانی شرور-فساد تخریب شده اما ریشه های آن به طور کامل از بین نرفته است. مبارزه برای برقراری عدالت اجتماعی تازه متولد شده و در مراحل اولیه است.

🔸بنابراین شرایط، مشکلات، مسئولیت ها و تعهدات کنونی به شدت نیازمند تحلیل های جدید، طرح های جدید، اقدامات جدید و رویه های جدید است.

🔸امروز شعارها، ادعاها، آرمان‌ها و گفته‌های (اسلام‌گرایی، میهن‌پرستی، ملی‌گرایی، برقراری عدالت اجتماعی، آوردن آبادانی- توسعه کشور و ریشه‌کنی فقر در جامعه) در حال اثبات و آزمایش است.
   
🔸امروز ابزار مبارزه و مقابله با دشمن یعنی تفنگ و تانک و مین و کمین نمی تواند دردی را دوا کند، بلکه باید با قلم، تعلیم، علم، فن، کار و خدمت، با دشمن مقابله کرد.

🔸تحقق امیدها و ادعاهای بزرگ دینی ـ ملی و حل مشکلات بزرگ کشور (فقر، بیکاری، جهل، انفعال، توقع صدقه از دیگران، بی عدالتی و...) تنها با کار، ابتکار، کوشش و فعالیت صادقانه صورت می‌گیرد و بیش از مرحله مبارزه با اشغال، به فداکاری، کوشش و فعالیت، نیاز دارد.

🔸حل مشکلات سیاسی -اقتصادی -اجتماعی- فرهنگی -امنیتی وظیفه و مسئولیت ملت و امارت (دولت) است و تنها از طریق مشورت، تفاهم، توافق و کار خستگی ناپذیر هر دو (ملت و امارت) امکان پذیر است این وظیفه حیاتی و سنگین قابل انجام است و امکان قبولی در این آزمون وجود دارد.

🔸بنابراین، امارت باید یکپارچگی و تعامل با ملت را هدف قرار دهد، همه دیوارها و موانع بین امارت و ملت را از میان بردارد، چنین وضعیتی در جامعه ایجاد شود که امارت و ملت یک جسم و یک روح شوند. و معادله: امارت مساوی با ملت تحقق پیدا کند.

Join 🔜 @tarjomanaf
💢هیئت قطر در سفر به کابل طالبان را برای حضور در نشست سوم دوحه، ترغیب کرد

منبع: رادیو آزادی
۲۴ / می / ۲۰۲۴

🔸به دنبال اعلام زمان برگزاری سومین نشست دوحه در بارۀ افغانستان ، یک هیئت حکومت قطر ، طالبان را تشویق کرده که در این نشست اشتراک کنند.

🔸محمد بن عبدالعزیز بن صالح الخلیفی وزیر دولت در امور خارجۀ قطر در راس یک هیئت کشورش به روز پنجشنبه با ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان و شماری دیگر از مقام های این گروه در کابل دیدار کرد.

🔸این مقام قطری در دیدار با عبدالغنی برادر خواسته است که نمایندۀ طالبان در نشست آیندۀ دوحه اشتراک کند.

🔸دفتر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان در شبکۀ اکس (توییتر سابق ) نوشته است که عبدالغنی برادر در این دیدار تاکید کرده که بدون حضور نمایندۀ حکومت طالبان ، کنفرانس بین المللی در مورد افغانستان به هیچ نتیجه ای نمی رسد.

🔸او گفته است که در این گونه نشست ها به موقف حکومت طالبان احترام گذاشته شود.

🔸این هیئت قطری با مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری و مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزرای طالبان و سرپرستان وزارت های دفاع ، داخله و خارجۀ طالبان نیز دیدار کرده است.

🔸روزمری دی کارلو ، معاون امور سیاسی سرمنشی سازمان ملل متحد در اوائل این هفته در سفر به کابل از طالبان دعوت کرد که در نشست سوم دوحه اشتراک کنند.

🔸وزارت خارجۀ قطر در بیانیه ای دیروز گفت که عبدالعزیز بن صالح الخلیفی با مقام های حاکم در افغانستان در بارۀ آخرین تحولات در این کشور به خصوص در بخش های سیاسی ، بشری ، انکشافی و امنیتی گفتگو کرده است.

🔸در بیانیه به بحث های دو طرف در مورد نشست سوم دوحه اشاره ای نشده است.

🔸قرار است این نشست در مورد افغانستان به میزبانی سازمان ملل متحد برای دو روز در سی ام جون و اول جولای برگزار شود.

🔸طالبان گفته اند که در نشست آینده در دوحه نباید در بارۀ به گفتۀ آنها "تشکیلات اضافی " بحث شود.

🔸هدف طالبان از تشکیلات اضافی تعیین نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان است.

🔸آیا سازمان ملل متحد به عنوان میزبان و تنظیم کنندۀ سومین نشست دوحه ، تقاضای طالبان را خواهد پذیرفت؟

🔸پاسخ نصرالله ستانکزی کارشناس امور سیاسی و حقوقی این است:

🔸«هرگاه نشست سوم دوحه در زمان معین برگزار شود ،هر دوطرف یعنی هم ملل متحد و هم طالبان از مواضع شان اندک عقب نشینی کرده اند. اگر این نشست بدون حضور طالبان دایر شود به عقیدۀ من این نشست مانند نشست های قبلی نتیجۀ که انتظار می رود به دست نخواهد آمد در این صورت ملل متحد چاره ای جز این نخواهد داشت که قضیه را بار دیگر به مجمع عمومی و شورای امنیت این سازمان راجع سازد.»

🔸سازمان ملل متحد در اعلامیه ای به روز سه شنبه گفت که هدف از سومین نشست نمایندگان ویژه برای افغانستان در دوحه، افزایش تعامل بین المللی با این کشور به شیوه ای هماهنگ، منسجم و سازنده تر است.

🔸تام ویست نمایندۀ ویژۀ ایالاتت متحده برای افغانستان یکی از اشتراک کنندگان نشست های قبلی دوحه به تازگی با مقام های قطر در مورد مسایل افغانستان از جمله آمادگی ها برای نشست آیندۀ دوحه بحث کرده است.

🔸آقای ویست در شبکۀ اکس (توییتر سابق) دیروز نوشت که با وزیر دولت در امور خارجۀ قطر و سفیر فیصل بن عبدالله الحنزاب به روز چهارشنبه در مورد افغانستان گفتگو کرده است.

🔸او از نقش قطر در زمینۀ تنظیم نشست ها، انکشاف راه های حل و زمینه های مشترک ستایش کرده است.

🔸نشست دوم دوحه در بارۀ افغانستان به میزبانی سازمان ملل متحد بدون حضور طالبان در ماه فبروری امسال برگزار شد.

🔸طالبان گفته بودند که به دلیل پذیرفته نشدن شرط های شان در این نشست اشتراک نکردند.

🔸طالبان در آن زمان با تصمیم در بارۀ تعیین نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان مخالفت کرده بودند.

🔸مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاست الوزاری طالبان در هفتۀ جاری بار دیگر مخالفت طالبان را در این باره ابراز کرد و گفت که در موجودیت میکانیزم های فعلی سازمان ملل متحد ، نیازی به تعیین نمایندۀ ویژه نیست.

🔸آنتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد در پایان نشست دوم دوحه گفته بود که طالبان برای اشتراک در این نشست پیشنهاد های داشتند که پذیرفتنی نبود.

🔸گوترش در عین حال ابراز امیدواری کرده بود که طالبان در نشست های بعدی اشتراک کنند.

🔜 @tarjomanaf
💢نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بر ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان تاکید کردند

منبع: شمشاد
۲۴ / می / ۲۰۲۴

🔸پایتخت قزاقستان برای نشست آتی سازمان همکاری شانگهای به هدف آمادگی، میزبان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو این سازمان بود.

🔸شرکت کنندگان در این نشست علاوه بر مسایل مشترک، در مورد وضعیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی افغانستان نیز بحث و گفتگو کردند.

🔸قاسم جومرت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان خواستار توجه جدی به وضعیت کنونی افغانستان شد و افزود که برای غلبه بر بحران بشری در افغانستان از تلاش خود دریغ نخواهد کرد و بر فراهم کردن شرایط برای ثبات طولانی مدت تاکید کرد.

🔸توکایف افزود:« تلاش ها برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان ادامه خواهد یافت و شرایط برای ثبات طولانی مدت فراهم خواهد شد.
حمایت از ابتکار قزاقستان برای ایجاد یک مرکز توسعه بلندمدت برای آسیای مرکزی و افغانستان تحت رهبری سازمان ملل بسیار مهم است.»

🔸اسحاق دار وزیر امور خارجه پاکستان در عین حال گفته است که حکومت افغانستان نباید اجازه دهد که از خاک این کشور علیه دیگران استفاده شود و ابراز امیدواری کرد که حکومت سرپرست برای مبارزه با گروه های مسلح گام های موثری بردارد.

🔸به گفتهٔ دار، باید یک گروه تماس برای تحلیل مسائل مربوط به افغانستان تشکیل شود تا زمینه همکاری عملی در این زمینه ایجاد شود.

🔸وی می‌افزاید:« جامعه جهانی باید تعامل معناداری با طالبان داشته باشد تا مشکلات اقتصادی حل شود. حاکمان افغانستان باید در افغانستان حکومت همه‌شمول ایجاد کنند و حقوق دختران و زنان را تامین کنند. من از حکومت طالبان می‌خواهم که دیگر اجازه ندهند گروه های مسلح از خاک افغانستان علیه دیگران استفاده کنند.»

🔸افغانستان یکی از اعضای ناظر سازمان همکاری شانگهای است، اما نمایندگان حکومت سرپرست در نشست های این سازمان دعوت نمی‌شوند.

🔸حال سوال این است که آیا چنین نشست ها بر وضعیت جاری افغانستان تأثیر خواهد گذاشت یا خیر؟

🔸اختر محمد راسخ، تحلیلگر سیاسی می‌گوید: «خواست از طالبان هیمن بود که باید در مبارزه علیه تروریزم گام های سریع برداشته شود و افغانستان از مسیر جنگ و درگیری به سمت صلح حرکت کند، از آدرس افغان ها یک نظام همه‌شمول تشکیل شود تا در افغانستان فضای صلح ایجاد شده و آن چتر حفظ شود.»

🔸سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ توسط روسیه، چین، قزاقستان، قرغزستان، تاجکستان و ازبکستان در شهر شانگهای چین تأسیس شد و در سال ۲۰۱۷ هند و پاکستان نیز به این سازمان پیوستند.

🔜 @tarjomana
📱 عبیدالله بهیر استاد دانشگاه:

⬅️مقاومت خیالی میخواهد ما باور کنیم که آنها با ادعای حملات شان، نصف افغانستان را فتح کرده اند. این مسخره است چرا که در کابل نسبت به قبل پوسته های امنیتی کمتر  شده و امنیت برقرار است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🕊 طلوع نیوز در این ویدیو یحیی سنوار را قصاب غزه گفته بود، با اعتراض شدید طالبان رو به رو شد.

⬅️مقامات مسئول حکومت سرپرست باید نظارت بیشتری در اینگونه موضوعات داشته باشند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 قاری سعید خوستی از حامیان حکومت سرپرست:

⬅️در خاک اسلامی و تحت نظر نظام اسلامی یک رسانه به هیچ وجه نباید در مورد قهرمان جهاد و مبارزه این چنین گزارش نجس و گمراه کنند بسازد.

⬅️طلوع نیوز طلب بخشش کند که یحیی سنوار را قصاب خان یونس گفته است.

⬅️چه کسی به شما گفته که رسانه باید اینقدر آزاد باشند؟
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 عبدالرحمن محمود از حامیان حکومت سرپرست:

⬅️طلوع نیوز به رهبر غازی های غزه اهانت کرده است، این رسانه از او با لقب یا توصیف بد یاد کرده است، یحیی السنوار، یعنی معنویت و انگیزه مجاهدین محلی، که اکنون هدف و تارگیت اول یهود است. شاگرد خاص شيخ احمد ياسين است غیرت و شجاعت وي را از این قیاس کنید كه استخبارات مشترك امريكا و اسرائيل هنوز بر اين باورند كه او در كنار مجاهدين در تونل هاي غزه در سختی زندگی میکند و زندگی را برای سربازان اسرائیلی جهنم ساخته است.

⬅️طلوع نیوز از سمت جامعه مجاهدین افغانستان به گونه ای اظهار نظر نکند که بوی حمایت یهودیان به مشام برسد، برای همین تخطی برای رسانه طلوع باید اخطار جدی داده شود.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/25 16:58:00
Back to Top
HTML Embed Code: